Close

Inpak tips

Inpakken voor een verhuizing is niet ieders favoriete bezigheid. Vaak wordt dit op het laatste moment gedaan en is er altijd tijdnood. De goede voornemens om alles netjes bij elkaar te voegen en duidelijk te ordenen zijn dan zo het raam uit. Ook duurt het vaak langer dan gedacht en is het soms moeilijk om afscheid te nemen van bezittingen die je eigenlijk niet mee hoeft te nemen. Toch is slim inpakken zeer de moeite waard.

Gebruik andere voorwerpen ter bescherming

Je kunt ruimte besparen en je breekbare spullen veilig inpakken door gebruik te maken van sokken, handdoeken of theedoeken. Glazen bescherm je makkelijk met je sokken, zonder dat dit extra plek in beslag neemt. Handdoeken en theedoeken kun je gebruiken om je servies, vazen, ornamenten of andere breekbare voorwerpen mee in te pakken en veilig over te brengen. Vuilniszakken doe je snel en makkelijk om je kleding heen dat op een hanger hangt, zodat je deze aan de bovenkant kunt afsluiten, makkelijk kunt meenemen en in de nieuwe woning simpelweg weer ophangt.

Zware objecten

Wanneer je zware objecten moet verhuizen, zoals boeken of je muziekcollectie, kun je dit prima doen in een rolkoffer. Deze maken het makkelijk de spullen te verplaatsen en beschermen tegen ruw gebruik. Ook kun je boeken verhuizen in kratten of speciale verhuisdozen met een handvat. Deze vul je dan niet volledig, maar dek je af met een laken. Zo voorkom je dat de dozen te zwaar worden en blijven ze draagbaar.

Meubilair

Als je meubilair hebt dat uit elkaar gehaald moet worden, dan is het belangrijk dat je alle onderdelen bij elkaar houdt. Doe dit daarom één voor één en investeer een klein bedrag in boterhamzakjes waarin je voor elk meubelstuk de schroeven bewaart. Deze plak je vervolgens op één van de onderdelen, zodat je deze weer snel en makkelijk in elkaar kunt zetten in je nieuwe woning.