Close

Bespaartips verhuizing

Je gaat verhuizen. Dit is natuurlijk een spannende aangelegenheid en je gaat een nieuw leven opbouwen in een nieuwe woning. Maar verhuizen is vaak ook erg stressvol en kan je financieel flink raken. Er zijn kosten waar je niet op was voorbereid of misschien is je budget wel niet erg groot. Toch hoeft het verhuizen zelf niet duur te zijn en hier lees je hoe je goedkoop kunt verhuizen.

Doe het zelf

Het is vanzelfsprekend dat het verhuizen goedkoper is als je het zelf doet. Vooral als je een busje kunt regelen en familie en vrienden kunt inschakelen om te helpen, zijn de kosten minimaal. Je betaalt dan alleen de benzine, misschien wat kadootjes en eten en drinken voor degenen die je bijstaan. Een verhuisbedrijf kan vele zorgen van je wegnemen op de dag van de verhuizing, maar als je het zelf goed plant en je inboedel is niet te groot, kun je dit ook prima zelf.

Een transportbedrijf

Het kan interessant zijn om te kijken wat de tarieven zijn van een transportbedrijf. Deze werken met kleinere busjes dan verhuisbedrijven en dit kan soms goedkoper zijn dan een busje huren. Transportbedrijven bieden vaak ook extra services, zoals het in- en uitladen van je spullen en een extra sjouwkracht, maar vragen hier doorgaans minder voor dan professionele verhuisbedrijven. Passen jouw persoonlijke bezittingen in het busje, dan kan dit een goede optie zijn.

Offertes vergelijken loont

De beste manier om de goedkoopste verhuizer te vinden is door alle mogelijke opties te bekijken en bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Uit deze offertes kun je dan de goedkoopste optie kiezen die het beste aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Dit kan een tijdrovende klus zijn en je zal je verhaal meerdere malen moeten doen, maar je kunt hier wel veel geld mee besparen. Op deze manier kun je verhuizen en toch geld overhouden om het te vieren met een etentje.