Close

Goedkoop verhuizen

Verhuizen is duur. Niet alleen heb je te maken met de kosten voor het kopen van het huis, eventueel nieuw meubilair en administratieve uitgaven, maar de verhuizing zelf moet ook worden geregeld. Het is tot op zekere hoogte mogelijk dit zo duur of zo goedkoop te maken als je zelf wilt. Hier volgen enkele tips zodat je de kosten laag houdt.

Doe het zelf

Verhuizen is het goedkoopste als je het zelf doet. Een verhuisbedrijf kost al gauw €600 en vaak meer. Je kunt een busje lenen of huren, een aantal vrienden en familieleden inschakelen en zelf je spullen vervoeren. Hier bespaar je dus veel geld mee, maar je moet ook zeker veel werk verrichten. Zelf verhuizen kan daarom ook erg stressvol zijn, vooral als je veel spullen hebt.

Vergelijk offertes

Wil je toch liever je spullen niet zelf verhuizen, omdat je een grote inboedel hebt of omdat je toch hulp nodig hebt en wilt dat het goed gebeurt, dan kun je het goedkoopste verhuisbedrijf inschakelen door middel van het opvragen van offertes. Verhuisbedrijven bieden vaak een aantal extra services, zoals het inpakken van je spullen en een handyman om kleine klusjes voor je te doen. Door alle mogelijkheden te bekijken en te zien welke services worden aangeboden voor welke prijs, kun je de goedkoopste kiezen.

Een goede planning

Plan je verhuizing goed en houd te allen tijde je financiën goed bij. Dan kom je achteraf niet voor verassingen te staan als je je saldo bekijkt. Het is belangrijk dat je op elk moment precies weet wat er nog over is van je budget en wat je dus wel en niet kunt betalen. Als het een beetje mee zit, kun je zo ook nog geld besparen dat je kunt uitgeven aan een etentje om de afronding van je verhuizing te vieren. Verhuizen hoeft niet duur te zijn, vooral als je niet bang bent zelf je handen uit je mouwen te steken.