Close

Verhuisdozen

Als u wilt gaan verhuizen is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van verhuisdozen, omdat u hiermee uw inboedel kunt beschermen. Voorwerpen zoals spiegels, servies, glaswerk ed. kunt u dan extra wikkelen in papier of een handdoek en verplaatsen met de verhuisdoos. Als u een goede voorbereiding treft zal uw verhuizing soepel verlopen en weet u dat er geen spullen beschadigd raken.

Verhuisdozen zijn voornamelijk gemaakt van karton en zijn deze extra stevig. Het maakt daarom niet zoveel uit waar u uw verhuisdozen haalt, aangezien de kwaliteit nagenoeg hetzelfde is. U heeft twee opties wat betreft verhuisdozen. U kunt verhuisdozen kopen of huren.

Verhuisdozen kopen

Als u verhuisdozen wilt kopen kunt u dit doen bij een verhuisbedrijf. Indien u uw verhuizing uitbesteed of zelf verzorgt zult u verhuisdozen nodig hebben. In beide situaties kunt u dan verhuisdozen bij een bedrijf kopen. Wist u echter dat u ook dozen bij woonwinkels kunt kopen? Een verhuisdoos kan voor zo een €7 euro tot €11 euro gekocht worden afhankelijk bij welke winkel of welk bedrijf u deze aanschaft. Voor een gemiddelde verhuizing zijn er zo een 25 tot 40 verhuisdozen nodig. Kijk ook eens op pagina verhuisdozen kopen voor meer aandachtspunten.

Verhuisdozen huren

Als u niet weet wat u precies met de verhuisdozen na uw verhuizing moet doen kunt u deze natuurlijk ook huren. U betaalt een bedrijf dan de kosten voor het gebruik van deze dozen. Indien u een verhuisbedrijf inschakelt zijn de kosten voor het gebruik van de dozen meestal al in de prijs voor de verhuizing verwerkt.

Over het algemeen kunt u er dan vanuit gaan dat u geen omkijken heeft naar het aantal dozen en heeft u er altijd voldoende aangezien zo een bedrijf hier genoeg ervaring mee heeft. Daarom weten zij hoeveel dozen er nodig zijn voor uw verhuizing. Indien u zelf de verhuizing verzorgt kunt u natuurlijk bij een verhuisbedrijf verhuisdozen huren. Nadat u verhuist bent kunt u deze dozen dan weer inleveren. U betaalt een borg plus de kosten voor de dozen. Het huren van de dozen kost over het algemeen €2,50 euro tot €4,75 euro per doos. Ook in dit geval heeft u zeker 20 verhuisdozen nodig (gemiddelde verhuizing in Nederland). Lees verder op pagina: verhuisdozen huren.

Verhuisdozen vind je gratis

Tijdens elke verhuizing heb je dozen nodig om je spullen veilig in op te bergen. Hiervoor zijn speciale verhuisdozen beschikbaar die je kunt kopen of huren en waar je dus geld voor moet betalen. Aangezien je vaak al ruim van tevoren weet dat je gaat verhuizen, is het niet nodig om hiervoor te betalen.

Zelf dozen sparen

Vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen kun je beginnen met het verzamelen van dozen. Denk hierbij aan pakketjes die je ontvangt en vraag je plaatselijke supermarkt. Deze hebben vaak voldoende dozen waar ze eigenlijk weinig mee doen. Je kunt ook je familie en vrienden vragen om dozen te verzamelen en misschien hebben deze ook boodschappenkratten die je kunt lenen voor je verhuizing.

Kijk online

Er zijn veel mensen die na hun verhuizing hun dozen te koop aanbieden of soms gratis weggeven. Tweedehands dozen zijn nog prima te gebruiken en heb je geluk dan vind je iemand in je buurt die ze niet meer nodig heeft. Nadat jouw verhuizing is afgerond, kun je dan ook je dozen weer verkopen, zodat je er uiteindelijk geen of nauwelijks kosten aan hebt.

Vraag de verhuizer of opslag

Ben je van plan een verhuisbedrijf in te schakelen, of wil je je spullen tijdelijk in de opslag zetten? Dan worden vaak ook gratis dozen aangeboden. Hiervan kun je zoveel gebruiken als je nodig hebt, zonder dat je hiervoor extra moet betalen. Bekijk dit dus van tevoren, voordat je moeite gaat doen om genoeg dozen bij elkaar te sparen.

Alternatieven

Er zijn ook andere manieren om verhuisdozen te krijgen, maar hier moet je dan wel voor betalen. Je kunt dozen en kratten huren voor vaak weinig geld en dit doe je dan voor een bepaalde periode (week, maand). Ook kun je dozen kopen, los of als deel van een verhuispakket, en deze eventueel weer verkopen of weggeven. Het is echter echt niet nodig om geld uit te geven aan verhuisdozen; er zijn genoeg manieren om deze gratis te vinden.