Close

Verhuisdozen huren

Het huren van verhuisdozen biedt uitkomst indien u niet van plan bent om de dozen te houden nadat uw verhuizing afgerond is. De dozen nemen veel ruimte in beslag en zou het zonde zijn om hier verder geen gebruik van te maken. Daarom is het huren van verhuisdozen een verstandige keuze en kunt u de dozen na afloop gewoon weer bij uw verhuizer inleveren. Dit is goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu.

Zodra u een verhuizer inschakelt heeft u geen omkijken naar de kosten van verhuisdozen. U betaalt namelijk een vastbedrag voor de verhuizing en kunt er daarom van uitgaan dat al uw spullen verplaatst worden naar uw nieuwe woning. Afhankelijk van de grootte van uw huis en uw inboedel zal de verhuizer zelf inschatten hoeveel dozen er nodig zijn. Zij weten tenslotte hoeveel er nodig zou moeten zijn en hebben genoeg voorraad bij zich. U heeft daarom nooit een tekort aan verhuisdozen. Over het algemeen hanteert de verhuizer een bepaald termijn waarin de verhuisdozen als bruikleen gebruikt mogen worden.

Als u uw verhuizing zelf verzorgt zal u te maken krijgen met huurkosten voor uw dozen. U moet daarbij rekening houden dat u een borg plus een prijs per stuk voor de verhuisdozen moet betalen. Na een bepaalde periode dient u deze dozen weer in te leveren. U kunt natuurlijk een verhuizer ook alleen benaderen als u alleen dozen wilt huren. De gemiddelde huurprijs van een verhuisdoos is zo een €2,50 euro tot €4,75 euro per verhuisdoos. En mag u er van uitgaan dat u zeker 20 dozen nodig heeft om uw inboedel te verhuizen.

Als u na afloop toch enkele dozen wilt houden voor uw eigen opslag of een centrale opslag dan kunt u ze natuurlijk ook kopen. Ga voor meer informatie naar pagina: verhuisdozen kopen.