Close

Verhuistips; een verhuischecklist

Hoe begint u met verhuizen? Het is verstandig om eerst na te denken hoe u van plan bent uw spullen te verplaatsen. Op deze pagina vindt u een tal van tips en een handige verhuischecklist die u kunt gebruiken bij uw verhuizing. Verder kunt u gebruik maken van onze gratis offerte service en in contact komen met meerdere verhuisbedrijven. Zij kunnen u dan een offerte per e-mail toesturen, maar kunt u tevens uitgebreid advies krijgen over uw verhuizing en de mogelijkheden. Ga voor vrijblijvend contact met een verhuisbedrijf uit uw regio naar verhuisoffertes.

3 tips om zorgeloos te verhuizen

Verhuizen is spannend en je gaat waarschijnlijk mooie nieuwe tijden tegemoet. Maar je laat ook veel achter en hierdoor kan verhuizen ook erg stressvol zijn. Er is zo veel te regelen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hier vind je enkele tips waarmee je de verhuizing zo zorgeloos mogelijk kunt laten verlopen.

Kies het juiste verhuisbedrijf

Het kiezen van een verhuisbedrijf is erg belangrijk en kan één van de eerste taken zijn die je op je neemt. Verhuisbedrijven kunnen verschillende services aanbieden van het enkel en alleen vervoeren van je inboedel tot een volledige ontzorging. De beste manier om het juiste pakket te kiezen is door jezelf af te vragen wat je van een verhuisbedrijf verwacht en wat je budget hiervoor is. Dan kun je beginnen met het opvragen van offertes.

Een goede planning

Misschien lijkt de verhuizing nog erg ver weg, maar je kunt er met een goede planning voor zorgen dat je op de dag zelf zo min mogelijk zorgen hebt. Er zijn dingen die je al van tevoren kunt doen, zoals het opzeggen van abonnementen, arts en tandarts, het uitzoeken van je spullen en wegbrengen wat je niet mee wilt nemen, bespreken met de vorige bewoners wat er wel en niet moet achterblijven in je nieuwe huis, het nasturen van je post, enzovoorts.

Slim inpakken

Het is ook verstandig om veel tijd uit te trekken voor het inpakken. Doe je dit niet op het laatste moment, dan kun je er zorg voor dragen dat het uitpakken ook makkelijker wordt. Bescherm breekbare spullen, schrijf duidelijk op de doos wat erin zit, plaats zwaardere objecten onderin en sorteer ze op kamer. Zo kun je bij aankomst snel en efficiënt uitpakken en de verhuizers precies vertellen waar bepaalde dozen moeten worden neergezet. Regel je de meeste zaken voordat de verhuisdag is aangebroken, dan hoef je je alleen nog maar bezig te houden met het ophangen van je naambordje en het begroeten van je buren.

Tips bij het inpakken van uw spullen en meubilair:

 • Categoriezeer uw spullen en zet deze bij elkaar in de verhuiswagen. Zo bespaart u tijd en kunt u uw spullen makkelijker terugvinden.
 • Label uw verhuisdozen met informatie zoals bij welke kamer deze behoren en hoeveel er precies zijn (bijvoorbeeld doos 4/6 of 1 uit 1).
 • Houd een lijst bij met uw inventarisatie. Zo weet u precies of al uw spullen compleet zijn.
 • Verhuis waardevolle spullen gescheiden en geef deze producten extra aandacht.
 • Maak uw dozen niet te zwaar. Anders kunnen deze scheuren of kan het verhuizen niet soepel verlopen.
 • Haal uw bureaus uit elkaar, zodat u goed gebruik van de ruimte in de verhuiswagen kunt maken.
 • Stop uw glaswerk in speciale (kleinere) dozen en markeer deze met ‘breekbaar’ tape.
 • Klokken, lampen, spiegels, gereedschap, piano’s, gevaarlijk materiaal of andere producten kunt u het beste overlaten aan een verhuisexpert.

Tips met betrekking tot de verzekering van uw inboedel

 • Lees uw polisvoorwaarden door en bekijk of uw spullen tijdens een verhuizing verzekerd zijn.
 • Een goedkope inboedelverzekering biedt deze bescherming in veel gevallen niet. Een normale verzekering is meestal alleen van toepassing op uw inboedel die zich op een adres bevinden.
 • Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om uw verzekering tijdens transport in orde te maken.
 • Wijzig uw adres bij uw verzekeringsmaatschappij. Uw inboedelverzekering kan namelijk komen te vervallen als u dat niet snel doet en zijn uw spullen in uw nieuwe woning niet verzekerd.