Close

Huisdier verhuizen

Verhuizen is voor iedereen in je gezin waarschijnlijk al stressvol genoeg. Er is zoveel waar je aan moet denken en wat op tijd moet gebeuren, dat je maanden voor de verhuizing al druk hiermee bezig bent. Wat ook niet onbelangrijk is, is wat aandacht te besteden aan het verhuizen van je huisdieren. Wat voor je gezin een hectische tijd is, is het voor je huisdieren natuurlijk ook.

Huisdieren voelen je aan

Als er veel gebeurt in huis en jullie zijn allemaal druk bezig met sjouwen en inpakken, dan kan een huisdier dit aanvoelen en hier zelf ook gestrest van raken. Dit kun je voorkomen door tijdens de werkzaamheden het dier in een apart kamertje te plaatsen waar ze tot rust kunnen komen. Desnoods zet je er de favoriete speeltjes en een mandje bij, zodat ze zich veilig voelen. En ben je van plan je huisdier met een reismand te verhuizen, dan kun je deze alvast in de woonkamer zetten zodat het diertje hieraan kan wennen.

Op de dag zelf

Loslopende huisdieren kun je op de dag zelf het beste onderbrengen bij oppas. Dit is voor hen het beste, omdat ze dan niks meekrijgen van de in- en uitlopende mensen en verdwijnende spullen, maar het is ook veel beter dat ze de verhuizers niet onder de voeten lopen. Vraag een vriend of familielid om op te passen of breng ze naar een asiel dat je vertrouwt. Een of twee dagen is vaak al voldoende, maar kan voor jou, voor de verhuizers en voor het dier zelf een groot verschil maken.

Acclimatisering

Ben je eenmaal in je nieuwe woning, dan zal je huisdier hier net als jij aan moeten wennen. Het is belangrijk dat je ze hier de tijd voor geeft en dat je een kat niet meteen naar buiten doet. Vaak is het verstandig om hier twee tot vier weken mee te wachten. Dan zijn ze gewend aan het nieuwe huis en kunnen ze hier net als jullie optimaal van genieten.