Close

Inpakken

Waarom is het toch zo dat je bij het inpakken van je spullen voor een verhuizing altijd in tijdsgebrek komt? Je neemt je van te voren voor op tijd te beginnen en alles goed te ordenen, maar op de één of andere manier komt het hier niet van. Hier vind je enkele tips waarmee je je spullen slimmer in kunt pakken.

Vuilniszakken, sokken en handdoeken

Een handige, veilige en snelle manier om je kleding in te pakken is door ze op de hanger te laten en er vuilniszakken omheen te doen. Je kunt de kleding dan makkelijk tillen aan de haak, het is veilig opgeborgen, je zal de kans op kreuken tot een minimum houden en je kunt ze in de nieuwe woning simpelweg weer ophangen. Sokken en handdoeken kun je gebruiken om glazen en je servies veilig in te pakken. Flesjes sluit je goed af door eerst folie over de opening te doen.

Rolkoffers

Rolkoffers zijn erg handig tijdens een verhuizing, omdat ze het mogelijk maken zonder al te veel moeite zware objecten te verplaatsen. Daarnaast zijn rolkoffers vaak sterk en beschermen ze je spullen ook als er ruw mee wordt omgegaan. Doe daarom bijvoorbeeld je boeken in rolkoffers, al je cd’s of platen, zodat deze moeiteloos en zonder beschadigingen de plaats van bestemming bereiken.

Organiseer je schroeven

Het kan zijn dat je voor de verhuizing meubilair uit elkaar moet halen en deze ter plaatse weer in elkaar moet zetten. Schroeven en bouten zijn klein en kunnen makkelijk verloren raken. Gooi dus niet al je schroeven op een hoopje, maar doe ze in zakjes, noteer op het zakje waar ze voor zijn en plak dit op het meubelstuk. Zo houd je alles compleet en kun je het meubilair in je nieuwe woning snel en moeiteloos weer opbouwen.