Close

Koelkast verhuizen

Heb je een koelkast gekocht, of misschien verkocht, dan kan het zijn dat je deze moet verhuizen van de ene locatoe naar de andere. Je kunt hiervoor een professioneel bedrijf inhuren, of je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen.

Doe het zelf

Kleine koelkasten passen vaak gewoon in een gemiddelde personenauto. Je doet de stoelen naar beneden, gebruikt een deken om de koelkast mee te beschermen en je zorgt dat hij niet kan verschuiven. Dit is de goedkoopste optie die je hebt en misschien ook wel de makkelijkste. Het is wel verstandig om iemand mee te nemen, om te helpen met tillen en om je gezelschap te houden, vooral als je ver moet rijden. Over het algemeen kan er zo weinig misgaan en kun je de kleine koelkast makkelijk verhuizen.

Een busje huren

Is de koelkast echter te groot om in je auto te passen, dan kun je een busje huren, of een aanhanger. Hiervoor betaal je huur en benzine, maar regel je de verhuizing verder zelf. Voor een koelkast heb je geen grote bus nodig, dus waarschijnlijk kun je dit met je standaard rijbewijs gewoon doen. Het is altijd goed om te kijken naar wat je bij het busje krijgt. Zijn er dekens en touwen inbegrepen, is er een kar of lift aanwezig en krijg je misschien gratis kilometers? Deze extra diensten kunnen een groot verschil maken in de uiteindelijke prijs en het gemak van de verhuizing.

Een transportbedrijf inhuren

Misschien heb je zelf wel geen rijbewijs of wil je het vervoer toch liever door de professionals uit laten voeren. Dan kun je gebruik maken van een professioneel transportbedrijf. De kosten die je hiervoor betaalt hangen af van het aantal verhuizers dat je inhuurt, de afstand die moet worden afgelegd en de tijd dat het in beslag neemt om de koelkast te verhuizen. Deze optie is het duurste, maar geeft je wel gemak en een zorgeloze verhuizing.