Close

Opslag

Op sommige momenten kan het nodig zijn dat je je spullen een tijd in opslag zet. Misschien ga je voor een bepaalde tijd naar het buitenland of ben je met een verhuizing bezig. Wil je dat je spullen veilig worden bewaard, onder goede omstandigheden zodat ze geen beschadigingen oplopen, dan kun je overwegen voor opslag te betalen.

De kosten

Je betaalt vaak per maand en de prijs is afhankelijk van het aantal kubieke meters dat je nodig hebt. Zo kun je rekenen op ongeveer €5 per maand voor een kleine box van 1 kubieke meter, maar betaal je voor een grotere box aanzienlijk meer. Voor 10 kubieke meter ben je maandelijks gemiddeld €40 kwijt en wil je nog meer dan kan dit makkelijk oplopen tot €100 per maand.

Wat krijg je hiervoor terug?

Als je voor een lange tijd een plek nodig hebt voor bepaalde spullen, dan wil je ook liever niet je vrienden of familie vragen om hulp en ze belasten met jouw inboedel. Een box kan dan een uitkomst bieden en heb je niet al te veel voorwerpen, dan zijn deze ook eigenlijk niet duur. Door een opslagplaats te huren staan je spullen droog, veilig en schoon. Daarnaast is er bewaking aanwezig en zal de ruimte vaak ook verwarmd zijn en waterdicht. Je kunt zelf aangeven hoe lang je de opslag nodig hebt en dit kun je verlengen indien je langer wegblijft. Je spullen zullen dus in dezelfde staat verkeren als toen je ze hebt achtergelaten.

Offertes vergelijken

In Nederland zijn er veel opslagbedrijven, ieder met andere prijzen en services. Misschien is het voor jouw bepaalde spullen wel erg belangrijk dat er een bewaking is, maar is een verwarmde ruimte niet nodig. Daarom loont het altijd om offertes te vergelijken en hier de beste kandidaat uit te kiezen. Dit hoeft niet automatisch de goedkoopste te zijn, maar wel degene die de beste omstandigheden biedt voor jouw geliefde spulletjes.