Close

Piano verhuizen

Een piano is een waardevol en gevoelig muziekinstrument. Daarnaast is het zwaar en lastig te verplaatsen. Toch kan het voorkomen dat je je piano moet verhuizen, omdat je zelf verhuist, omdat je een piano gekocht hebt, of omdat je hem juist verkopen wilt. Het verhuizen van een piano kun je nauwelijks zelf, dus het is noodzakelijk hier een professioneel transportbedrijf voor in te huren.

De kosten

De kosten voor het verhuizen van een piano zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is er de afstand die moet worden gereden, het al dan niet nodig zijn van een verhuislift, het aantal verhuizers dat je inhuurt en de tijd die het laden en lossen in beslag nemen. Daarom rekenen de meeste transportbedrijven een bepaald bedrag per uur, waar het laden en lossen en een kilometervergoeding al bij in zitten. Gemiddeld ligt deze rond de €50.

Wat krijg je hiervoor terug?

Voor deze €50 per uur krijg je een chauffeur die ook als verhuizer fungeert. Voor het vervoeren van een piano heb je wel extra verhuizers nodig, dus hier betaal je per persoon een toeslag voor. Ook zal je gebruik kunnen maken van een verhuislift als de piano de trap op of af gedragen moet worden. Eerst wordt de piano ingepakt en beschermd, daarna wordt hij met minstens 4 man verplaatst en als laatste wordt de piano in de wagen geladen en hier goed vastgezet. Op de plek van bestemming wordt hij dan direct op de juiste plaats in de woning neergezet.

Waarom zelf doen geen goed idee is

In theorie kun je een busje huren en de piano zelf verhuizen. Dit wordt echter afgeraden. Een piano is een kostbaar bezit en je wilt natuurlijk niet dat deze beschadigd. Door een professioneel bedrijf te kiezen is de kans op problemen kleiner, wordt de verhuizing gedaan door ervaren mensen en ben je verzekerd in het geval de piano toch een beschadiging oploopt.