Close

Verhuizing plannen

Vaak wordt aangegeven dat verhuizen één van de meest stressvolle activiteiten is. Aan de ene kant is het spannend een nieuwe woning in te trekken, maar aan de andere kant komt hier wel erg veel bij kijken, vooral als je een groter huishouden moet verhuizen. Je kunt dus het beste een goede verhuisplanning maken en hier al ruim van te voren mee beginnen.

Offertes vergelijken

De eerste stap die je neemt is het kiezen van het juiste verhuisbedrijf. Dit kun je het beste doen door te beginnen met het opvragen van offertes. Verhuisbedrijven verschillen onderling en kunnen soms interessante services bieden. Je kunt je verhuizing volledig uit handen geven, of echt alleen een verhuisbedrijf inhuren voor het vervoeren van je spullen. De keuze hangt waarschijnlijk af van je budget en daarom is het belangrijk dat je weet wat je waar krijgt en voor hoeveel geld. Zo kun je het beste bedrijf kiezen met de juiste extra services voor jouw behoeften.

Checklist

Het maken van een checklist tijdens een verhuizing is essentieel en je zal verstelt staan hoe snel deze langer en langer wordt. Er zijn zoveel dingen die je niet moet vergeten, maar die je makkelijk voor de verhuizing al kunt doen om op de dag zelf zo min mogelijk druk te voelen. Het opzeggen van abonnementen, opnemen van de meterstanden, het inlichten van arts, tandarts, bank en gemeente en het weggooien van spullen die je niet mee wilt nemen zijn maar enkele voorbeelden van taken die je van te voren kunt regelen.

Naderhand

Als de verhuizing heeft plaatsgevonden en je zit in je nieuwe huis, heb je als je goed hebt gepland dan nog weinig te doen behalve uitpakken, inrichten, het naambordje ophangen en kennismaken met de buren. Hier kun je dan voldoende tijd voor uittrekken en beginnen met genieten van je nieuwe woning.