Close

Post verhuizen

Als je gaat verhuizen heb je veel aan je hoofd. Verhuizen wordt niet voor niets genoemd als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Naast het organiseren van het verhuizen van je spullen heb je ook een aantal administratieve taken te verrichten. Eén hiervan is het laten doorsturen van je post.

Waarom je post verhuizen?

Tijdens een verhuizing moet je je nieuwe adres doorgeven aan een groot aantal instanties. Denk aan je bank, je verzekering, je dokter, je tandarts, de school van je kinderen, noem maar op. Je kunt dit erg goed plannen, maar je zal altijd een paar instanties vergeten. Ook kan het zijn dat de adreswijziging nog niet meteen in werking treedt of dat er nog post onderweg is naar je oude adres. Door je adreswijziging door te geven en een bepaald bedrag te betalen per week, kun je voor een periode die je zelf aangeeft je post laten doorsturen naar je nieuwe adres in Nederland. Deze service kost gemiddeld €3 per week.

Wat krijg je hiervoor terug?

Aangeraden wordt om je post minstens 6 maanden door te laten sturen, zodat je geen belangrijke post mist en je er zeker van kan zijn dat je alle vergeten adreswijzigingen alsnog hebt doorgegeven. Voor een langere periode gaat de prijs per week aanzienlijk naar beneden en kun je voor een bedrag van onder de €2 per week al klaar zijn. Vaak kun je tegelijkertijd vragen of het postbedrijf je nieuwe adres kan doorgeven aan je verzekeraar, bank of telecombedrijf. Zo heb je zelf al een stuk minder werk voor een relatief lage prijs.

Post doorsturen naar het buitenland

Voor een bedrag van rond de €20 per maand kun je ook je post laten doorsturen naar een adres in het buitenland. Dit is handig als je voor langere tijd niet thuis bent omdat je een wereldreis aan het maken bent of als je zelf naar het buitenland verkast. Zo ben je er zeker van dat je altijd en overal je post nog kunt ontvangen.