Close

Verhuizing uitbesteden

Wanneer je gaat verhuizen sta je voor een keuze: ga je dit zelf doen of ga je het uitbesteden? Vaak wordt het antwoord op deze vraag bepaald door het budget dat je hebt, maar er zijn ook andere redenen waarom je wel of niet een verhuisbedrijf zou kunnen inhuren. Hier vind je de voor- en nadelen van het uitbesteden van je verhuizing op een rijtje.

De voordelen

Er zijn vele voordelen aan het uitbesteden van je verhuizing. Ten eerste heb je zelf al veel aan je hoofd en is het simpelweg makkelijk om het te laten doen door professionals. Je spullen kunnen worden ingepakt, je meubilair wordt uit elkaar gehaald, je spullen worden vervoerd en weer netjes op locatie neergezet en opgebouwd. Daarnaast zijn verhuisbedrijven verzekerd, dus als er iets beschadigd kun je je geld vaak (gedeeltelijk) terugkrijgen. Verhuisbedrijven zijn snel, ervaren en beschikken vaak over gratis dozen, verhuisartikelen en andere benodigdheden die je anders aan zou moeten schaffen. Kies je voor gemak en heb je budget, dan is uitbesteden allicht de beste optie.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het uitbesteden van je verhuizing. Zo zijn er de kosten. Een verhuisbedrijf vraagt vrij hoge tarieven, vooral als je voor enkele van de extra opties gaat, en de totaalprijs loopt snel op naar €1000 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten waar je rekening mee moet houden, zoals parkeervergunningen, voorrijkosten en kilometervergoedingen. Misschien vind je het misschien wel helemaal niet fijn als vreemden aan je spullen zitten en wil je toch graag wat controle houden.

En de meeste verhuisbedrijven bieden een verzekering aan, maar je doet er wel goed aan te controleren wat hiervan de voorwaarden zijn. Soms wordt alleen de straatwaarde van een beschadigd voorwerp vergoed, of is het eigen risico aanzienlijk hoger dan bij een ander bedrijf. Wil je liever zelf de verantwoordelijkheid en controle en wil je flink wat geld besparen? Dan kun je de verhuizing beter zelf doen.