Close

Verhuischecklist

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat dit soepel gaat. Het is al stressvol genoeg om een nieuwe woning te betreden en door dit goed te plannen kun je een groot gedeelte van deze stres weghalen. De beste manier om te beginnen met de planning is door een checklist te maken. Maar waar moet deze lijst aan voldoen?

Digitaal

Heb je toegang tot een computer, dan kun je je checklist het beste digitaal maken. Op dit manier kun je later altijd punten toevoegen die je vergeten was of de checklist aanpassen zonder dat je hiervoor dingen door moet strepen of opnieuw moet beginnen. Je kunt ook kijken naar eventuele apps die worden aangeboden, speciaal voor verhuizingen. Deze zijn vaak al zo vormgegeven dat je alleen je eigen informatie nog moet toevoegen en dat je makkelijk punten kunt aanvinken en updaten met een status.

De indeling

Je checklist zal erg lang zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen die je moet doen voordat je verhuist. Je kunt je lijst dus het beste goed indelen en dit doe je chronologisch. Verdeel je lijst in onderdelen die je als eerste moet doen, een maand voor de verhuizing, een week voor de verhuizing, tijdens de verhuizing en na de verhuizing. Zo kun je in één oogopslag zien wat je voortgang is en kun je de relevante punten makkelijker terugvinden.

Goed bijhouden

Als je je lijst eenmaal gemaakt hebt is het zaak dat je deze ook goed bijhoudt. Dit doe je door af te vinken wat je al gedaan hebt, door taken toe te voegen en de status ervan up te daten. Een checklist is alleen waardevol als je deze ook up to date houdt en dit doe je door regelmatig tijd hiervoor te nemen. Zo weet je niet alleen zeker dat je niks vergeet, je hebt de situatie dan ook zelf beter in de hand en dit schept rust.