Close

Verhuiskosten

Het kopen en betreden van een nieuwe woning is prijzig. Natuurlijk heb je de kosten voor het nieuwe huis, maar hier komen ook aanzienlijke administratieve kosten bij kijken en de kosten voor het vervoeren van je inboedel naar de nieuwe locatie. Dit kun je zelf doen, of je kunt hier een verhuisbedrijf voor inschakelen. Deze keuze hangt voor een gedeelte af van je budget en hoeveel je hier gemiddeld voor betaalt kun je hier lezen.

De kosten

Een verhuizing kun je zelf zo duur maken als je wilt. Hoe meer je betaalt, hoe minder je zelf hoeft te doen. Heb je maar een kleine inboedel en je hebt een busje ter beschikking, dan kun je alleen voor de benzinekosten en een paar kopjes koffie al klaar zijn. Verhuis je echter vanuit een grotere woning dan zal het aantal kubieke meters bezittingen dat je hebt snel oplopen. In dit geval kun je soms beter een verhuisbedrijf inschakelen. Je kunt al verhuizen voor een bedrag vanaf €600 en dit is inclusief het inladen, uitladen en vervoeren van je spullen met één chauffeur/verhuizer. Wil je van meer services gebruik maken, dan gaat deze prijs omhoog.

Eventuele extra’s

Hier houden de prijzen dus niet mee op. Wil je een extra verhuizer erbij, dan kun je rekenen op een bedrag van rond de €35 per uur. Een handyman die je kan helpen met kleine klusjes rond het huis en een inpakker zijn €40 per uur extra. Is het noodzakelijk een verhuislift te gebruiken, dan kun je rekenen op een extra €75 per uur en hier komen dan nog eventuele parkeervergunningen, voorrijkosten en kilometervergoedingen bij. Verhuis je van een grote woning en wil je van alle gemakken voorzien zijn, dan kun je rekenen op een gemiddeld bedrag van €1750 voor je gehele verhuizing. Elke situatie is echter anders en de beste manier om voor jou te achterhalen hoeveel je verhuizing kost, is door het opvragen van offertes bij verschillende verhuisbedrijven.