Close

Verhuislift

Als je op een etage woont, al is het maar één hoog, en je bent een verhuizing aan het plannen, dan zie je waarschijnlijk al op tegen het sjouwen van je spullen. Of misschien ga je wel naar een locatie waar je nog hoger woont en er is geen lift. Om je bezittingen toch snel en veilig naar beneden of omhoog te krijgen en jezelf geen schade aan te doen tijdens het tillen, kun je een verhuislift huren.

Wat is een verhuislift?

Je kunt een verhuislift gebruiken voor alle spullen die je niet naar beneden of naar boven kunt sjouwen of die niet door de voordeur passen. Verhuisliften werken namelijk van buiten en worden tegen je gevel aangezet. Je kunt het meubelstuk of andere object dan via een raam naar buiten tillen en deze via de lift naar beneden brengen. Je kunt liften krijgen die tot 13 meter de lucht ingaan, maar ook liften met een lengte van 31 meter zijn te huren.

De kosten

De prijs die je betaalt is vaak per dag of indien het een korte klus is per uur. Huur je een lift voor een dag dan ben je tussen de €100 en €200 kwijt, afhankelijk van de lengte van de lift. Je krijgt hier dan iemand bij die de lift zal plaatsen en bedienen. Per uur betaal je rond de €60 en vaak is het dus verstandiger om een lift voor een dag te regelen. Dan hoef je ook niet te haasten en kun je alles rustig naar buiten het busje in loodsen.

Waar moet je rekening mee houden?

Allereerst moet je bekijken of je wel een raam hebt dat groot genoeg is voor je spullen. Is dit niet zo, dan zal je je meubilair moeten proberen uit elkaar te halen. Ook is er plaats nodig voor de lift om te staan. Woon je bijvoorbeeld aan een winkelstraat, dan kan het zijn dat dit alleen op bepaalde tijden toegestaan is. Plan je verhuizing dus goed, zodat je dit snel en makkelijk kunt afronden met de hulp van een verhuislift.