Close

Verhuiswagen huren

Of je nu een bankstel wilt verhuizen of je volledige inboedel, je hebt hier vervoer voor nodig. Je kunt dit via een transportbedrijf of verhuisbedrijf regelen, zodat je hier een chauffeur, verhuizers en extra services bij krijgt, of je kunt ook alleen de verhuiswagen huren en het vervoer zelf doen. Hier betaal je uiteraard wel voor, maar de kosten zijn vaak aanzienlijk minder.

De kosten

Voor een kleinere verhuiswagen met 19 kubieke meter laadvolume betaal je een bedrag vanaf €100 per dag. Heb je echter een grote verhuiswagen nodig, met meer dan 30 kubieke meter, dan loopt dit op tot €150. Hier komt dan nog de brandstof bij en eventuele andere kosten, zoals een extra bestuurder, een borg en kosten om de wagen te reinigen. Wel worden er vaak een aantal gratis kilometers gegeven en zit de verzekering bij de prijs inbegrepen.

Wat krijg je hiervoor terug?

Huur je een verhuiswagen, dan wordt deze vaak voorzien van verhuisartikelen, zoals dekens, linten om je spullen mee vast te maken, verhuisdozen en machines om zware artikelen mee te verhuizen zoals een lift of een kar. De verhuiswagens zijn voorzien van een goede laadklep, zodat je je spullen makkelijk naar binnen kunt krijgen. Extra verhuizers zijn mogelijk voor een vaak kleine vergoeding en je mag ook met de wagen naar het buitenland reizen.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. Ten eerste is er het rijbewijs dat nodig is. Vaak is dit rijbewijs BE of B+ en voor een vrachtwagen is dit rijbewijs C. Het rijbewijs dat je nodig hebt wordt bepaald door hoe zwaar de wagen is, dus je doet er goed aan dit van tevoren te controleren. Ook is het belangrijk te zien wat bij de prijs zit inbegrepen. Administratieve zaken zoals verzekeringen en gratis kilometers kunnen de totaalprijs aanzienlijk veranderen. Vraag dus voldoende offertes op en vergelijk deze om tot de beste oplossing te komen voor jouw situatie.