Close

Verzekering

Tijdens een verhuizing heb je al genoeg aan je hoofd. Alle adressen moeten worden veranderd, dokter en tandarts moeten worden opgezegd, misschien moet je een nieuwe school regelen voor je kinderen, noem maar op. Het laatste waar je dan op zit te wachten zijn problemen tijdens het verhuizen zelf. Eén manier om een beetje gemoedsrust te krijgen is door een verhuisverzekering af te sluiten.

Andere verhuisbedrijven

Andere verhuisbedrijven bieden vaak ook een verhuisverzekering aan, echter de voorwaarden hiervan verschillen per bedrijf en is afhankelijk van wat zij zelf hebben afgesloten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moet kunnen aantonen dat de schade door de verhuizer is veroorzaakt of dat het eigen risico hoger ligt. Ook verzekeren verhuisbedrijven de spullen vaak tegen de dagwaarde, dus lees de voorwaarden goed voordat je iets afsluit.

Zelf een verzekering regelen

Je kunt ook zelf een verhuisverzekering afsluiten en soms is het interessant om met de verzekeraar te spreken waar je inboedelverzekering is ondergebracht. In sommige gevallen zal deze niet meer verzekerd zijn tijdens vervoer of op een nieuw adres, maar in sommige gevallen wel. Dan hoef je in principe verder geen verzekering meer af te sluiten. Voor internationale verhuizingen is het wel verstandig om een all-risk verhuisverzekering af te sluiten, zodat je beschermd bent tegen diefstal, beschadiging en het kwijtraken van je spullen.