Close

Wasmaschine verhuizen

Als je een wasmachine hebt gekocht, verkocht of simpelweg weggeeft moet je deze transporteren. Wasmachines zijn zwaar en lastig te verhuizen. Ook is het belangrijk dat deze rechtop staat tijdens het transport. Je kunt proberen hem zelf te verhuizen, maar je kunt ook een professioneel transportbedrijf inschakelen.

Zelf de wasmachine verhuizen

Als je een auto of busje hebt die groot genoeg is om een wasmachine rechtop in te plaatsen, dan kun je deze zelf verhuizen. Je betaalt dan enkel en alleen benzinekosten, plus je levert een gedeelte in van je tijd. Het is wel verstandig om iemand mee te nemen die je kan helpen met tillen of een kar of lift te regelen waarmee je de wasmachine kunt verplaatsen. Op deze manier ben je het minste geld kwijt, maar ben je ook zelf verantwoordelijk als er iets mis gaat.

Een busje huren

Heb je zelf geen transportmiddel ter beschikking en kun je deze ook niet lenen, dan kun je voor een bepaald bedrag een busje huren. Is dit je plan, dan is het wel verstandig om verschillende bedrijven te benaderen voor een offerte. Er worden namelijk nogal eens bepaalde services bij de prijs betrokken. Denk hierbij aan gratis kilometers of verhuisaccessoires zoals dekens, karretjes en touwen. Met een gehuurd busje kun je ook zelf de wasmachine verhuizen en je betaalt deze vaak per uur of per dag. De benzine is voor je eigen rekening.

Een transportbedrijf inhuren

Wil je echter de verhuizing liever aan een professioneel bedrijf overlaten, dan kun je een transportbedrijf inhuren. Deze zullen een busje leveren met één verhuizer of meerdere tegen een vergoeding. Soms zijn de prijzen voor een transportbedrijf goedkoper dan het zelf huren van een busje, dus wees hier bewust van. Daarnaast is je wasmachine dan verzekerd en krijg je een vergoeding als er toch iets mis mocht gaan.