Close

Woningontruimer

Er zijn verschillende redenen waarom je een woning ontruimingsdienst nodig kunt hebben. Misschien is er iemand overleden in je familie, ga je emigreren, verhuist je oma naar een tehuis of is er sprake van een scheiding. Dit zijn veelal vervelende situaties en een woningontruimer kan je dan professioneel een boel werk uit handen nemen.

De ontruiming

Soms is het inhuren van een woningontruimer goedkoper dan de woning zelf leeghalen. Je zal er in ieder geval een emotionele situatie in de familie mee kunnen vermijden of tijd kunnen vrijmaken voor de bijkomende administratieve zaken. Tijdens de ontruiming wordt de woning volledig leeggehaald, worden de spullen gesorteerd, wordt de vloerbekleding verwijderd en wordt de woning bezemschoon opgeleverd.

Afvoeren van de spullen

Nadat de spullen van waarde zijn overgebleven, kan de ontruimer deze sorteren. Als er spullen zijn die je zelf wilt houden, kun je dit aangeven, maar de rest zal door de ontruimer worden gerecycled of afgevoerd naar tweedehands winkels, veilinghuizen en woningbouwverenigingen. Op die manier neemt een ontruimer je dus al de zorgen uit handen.

De voordelen

Het grote voordeel van een ontruimer is dat je zelf geen omkijken hebt naar de werkzaamheden. Dit betreft niet alleen het fysieke werk, maar ook de beslissingen over wat er met de spullen moet gebeuren en het wegbrengen ervan. Ook hoef je zo geen vakantiedagen te nemen op je werk, kun je reparaties overlaten aan de ontruimer en hoef je de woning naderhand niet zelf schoon te maken. En kies je voor een ontruimer, dan weet je dat deze kwaliteit levert en hier regelmatig op getest wordt. Daarnaast kun je in het geval van een meningsverschil gebruik kunt maken van een geschillencommissie die zonder betrokkenheid van een rechter jullie probleem kan oplossen. Zo kun je de ontruiming van de woning met zo min mogelijk stress laten verlopen.