Close

Zelf verhuizen

Verhuizen is een stressvolle, maar ook dure aangelegenheid. Natuurlijk is het erg spannend om naar een nieuwe woning te gaan, maar voordat je erin zit is er ontzettend veel te regelen. Het is mogelijk hier hulp bij te krijgen van een professioneel verhuisbedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen.

Waarom zelf doen?

Door zelf je verhuizing te plannen en uit te voeren kun je aanzienlijk geld besparen. De kosten voor een verhuisbedrijf lopen makkelijk naar €1000 en meer. Huur of leen een busje, pak alles ruim van tevoren netjes in, vraag een aantal vrienden en familieleden om hulp en ga aan het werk. Het enige dat je zo betaalt zijn de kosten voor het busje. Een ander voordeel is dat je zo helemaal zelf in de hand hebt wat er gebeurt en dat er geen vreemden aan je spullen zitten. En als er iets defect raakt is dit volledig je eigen schuld, wat het soms ook makkelijker maakt.

Waarom een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf is duur, maar je kunt deze ook enkel en alleen inhuren voor het vervoeren van je spullen. Deze bedrijven zijn verzekerd, dus wanneer er een ongeluk gebeurt met één van je bezittingen zal je dit vergoed krijgen. Door een verhuisbedrijf in te huren hoef je je op de dag van de verhuizing geen zorgen te maken over het in- en uitladen van je inboedel en kun je eventueel ook andere klusjes uit handen geven, zoals het inpakken van je spullen, het uit elkaar halen en in elkaar zetten van je meubels en het opknappen van klusjes op locatie.

Zelf doen of een verhuisbedrijf inschakelen?

De grootste reden waarom je zelf je verhuizing zou doen is waarschijnlijk budget. Verhuisbedrijven zijn makkelijk, maar vragen geld en vooral als je niet veel spullen hebt kan je dit prima zelf. Indien je waardevolle objecten wilt verhuizen, een grote inboedel hebt of gewoon graag de gemakkelijkste optie kiest, kun je het beste een verhuisbedrijf inschakelen.