Close

Kosten bedrijfsverhuizing

Ben jij degene die de verhuizing van je bedrijf naar het nieuwe pand mag regelen? Dan is je baas vast erg geïnteresseerd in de kosten die hierbij komen kijken. En natuurlijk is het voor hem zeer belangrijk dat de dagelijkse werkzaamheden zo minimaal mogelijk worden verstoord. Deze taak is niet makkelijk en er ligt een flinke druk op je schouders. Je kunt de verhuizing om verschillende redenen het beste overlaten aan professionele project verhuizers.

De kosten

Zakelijke verhuizers die zich specialiseren in dit soort omstandigheden, begrijpen de zorgen van je baas maar al te goed. Je kunt rekenen op een bedrag van rond de €20 per kubieke meter spullen die je wilt verhuizen. Voor 3 grote verhuiswagens met 8 verhuizers en 2 verhuisliften betaal je gemiddeld €6000, met het grote voordeel dat de verhuizing in één dag kan plaatsvinden. Snelle service en duidelijke prijzen klinken ondernemers als muziek in de oren.

Waarom professionele project verhuizers?

Professionele project verhuizers is een keurmerk voor zakelijke verhuizers. Heeft een bedrijf dit keurmerk ontvangen, dan moeten ze aan een groot aantal eisen voldoen op het gebied van veiligheid, ontwikkeling, vakmanschap en kwaliteit. Daarnaast moeten ten minste 70 procent van de verhuizers de nodige relevante diploma’s bezitten en wordt het bedrijf regelmatig op deze voorwaarden getest. En mocht het toch uitlopen op een meningsverschil, dan zijn sommige verhuizers aangesloten bij een vakvereniging met een onafhankelijke geschillencommissie.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs die je uiteindelijk betaald wordt door een aantal factoren beïnvloedt en kan dus fluctueren. Zo is er de omvang van de verhuizing, het aanstellen van extra verhuizers of een verhuiscoördinator, voorrijkosten en eventuele extra diensten waar je gebruik van kunt maken. Toch is het verstandig dat een bedrijfsverhuizing vlekkeloos verloopt, zodat je alles met minimale onrust voor de dagelijkse werkzaamheden kunt laten verlopen en de werknemers weer snel aan het werk kunnen.