Close

Kosten internationaal verhuizen

Een verhuizing zelf brengt veel stres met zich mee, laat staan een verhuizing naar het buitenland. Dit is aan de ene kant spannend, want je gaat een nieuwe cultuur ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten, maar aan de andere kant ook erg eng. Ga je voor langere tijd weg, dan kun je ervoor kiezen je inboedel ook mee te nemen. Er zijn voldoende verhuisbedrijven die dit voor je kunnen doen. Maar hoeveel betaal je hier precies voor?

De kosten

Elke situatie is natuurlijk anders, en als je de precieze prijzen wilt weten voor jouw specifieke verhuizing kun je beter overgaan op het opvragen van offertes. Echter, om je een idee te geven kun je ervan uitgaan dat een verhuizing binnen Europa met een verhuiswagen gemiddeld rond de €4500 kost. Ga je naar Amerika, dan worden je bezittingen per schip vervoerd en betaal je gemiddeld €8000. Wil je naar Australië verhuizen, dan gaan je spullen ook per schil en kun je rekenen op gemiddeld €9000.

Het vervoer

Er zijn vele factoren die de prijs van jouw verhuizing zullen bepalen. De af te leggen kilometers, de omvang van de inboedel, de kosten voor een verzekering en de eventuele extra opties die je kiest bijvoorbeeld. Een andere factor is het vervoer. Gaat dit per vrachtwagen, dan is dit per kilometer aanzienlijk duurder dan per schip. Het nadeel is wel dat je bezittingen per schip veel langer onderweg zijn, en hier moet je goed voor plannen. Ook kun je je spullen met het vliegtuig laten verschepen. Dit is erg duur (€30 per kilo), maar dan kan je inboedel ook veel sneller worden afgeleverd.

Opslag

Wil je een gedeelte van je inboedel opslaan, dan kun je een kleine opslagbox huren voor een bedrag vanaf €4 per maand. Hoe groter de box, hoe meer je zal betalen. Toch kan dit een goede optie zijn, want het is vaak niet nodig om al je spullen mee te nemen naar het buitenland.