Close

Kosten seniorenverhuizing

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt ben je wel klaar met stres en het snelle leven. Daarom kan het zijn dat je gaat verhuizen naar een kleinere woning of een aanleunwoning. Helaas kan zo’n verhuizing nog veel stres met zich meebrengen en daar zijn ouderen niet mee gebaat. Daarom kun je als senior je verhuizing volledig uit handen geven, zodat je hier verder geen enkel omkijken naar hebt. Maar wat kost dit precies?

De kosten

Ervan uitgaande dat de verhuizing naar een kleinere woning gaat, is een 20 kubieke meter verhuiswagen vaak ruim voldoende. Het is ook mogelijk om een 50 kubieke meter verhuiswagen te nemen. De kosten voor de verhuizing hangen af van het aantal verhuizers dat er nodig is, de omvang van de inboedel, het aantal kilometers dat er moet worden afgelegd en eventuele extra opties waar je voor kunt kiezen. Neem je een kleine verhuiswagen inclusief 2 verhuizers, dan kun je rekenen op gemiddelde kosten van €600. Wil je hier extra hulp bij, zoals een inpakker of een handyman, dan kost de verhuizing al gauw €1000. En voor een grotere verhuiswagen en een volledige ontzorging van het verhuisproces betaal je gemiddeld rond de €1300 in totaal.

Volledige ontzorging

Senioren kunnen geen stres gebruiken en daarom is het vaak verstandig om ervoor te kiezen om alles uit handen te geven. Dit kun je veilig doen met een verhuizer. Deze worden getest op kwaliteit, veiligheid, milieuvriendelijkheid en ontwikkeling en geven je dus een garantie dat je spullen veilig zijn. Ook krijg je bij verhuizers vaak betere voorwaarden aangeboden zowel als een uitstekende verzekering. Het volledig uit handen geven van de verhuizing is duurder, omdat je betaalt voor de inpakservice, de extra verhuizers en de handyman, maar kan voor een senior een groot verschil maken. Het belangrijkste is dat deze verhuizing soepel verloopt en dat de nieuwe woning snel kan worden betreden.