Close

Kosten zelf verhuizen

Verhuizen is spannend, maar tegelijkertijd ook erg stressvol. Er komen momenten waarop je niet kunt wachten tot het allemaal achter te rug is en je je mooie nieuwe woning kunt betreden. Het verhuizen van je spullen is slechts één van de werkzaamheden die je moet plannen en dit hoef je natuurlijk niet door een verhuisbedrijf te laten doen. Hier vind je enkele alternatieve en goedkopere opties voor het vervoer van je inboedel.

De goedkoopste optie

De goedkoopste optie die je hebt is een busje lenen van een familielid of vriend en de spullen zelf inladen, vervoeren en uitladen. Je zal hier zeker hulp bij nodig hebben, dus je kan er maar beter een gezellige dag van maken. Nodig mensen uit om te helpen, maar voorzie ze van een lekkere lunch, barbecue of een gezellig drankje achteraf. Deze optie is het beste als je inboedel klein is. Voor de verhuizing betaal je dan alleen benzinekosten en het onderhoud van de hulptroepen.

Een busje huren

Heb je zelf geen busje tot je beschikking, dan kun je voor gemiddeld €50 per uur plus benzinekosten een verhuisbusje huren. Het grote voordeel hieraan is dat deze vaak voorzien zijn van verschillende verhuisartikelen, zoals dekens, touwen en karretjes. Ook zit hier een hefmogelijkheid op, zodat je de spullen makkelijk het busje in en uit kunt krijgen. Je kunt de beste deal vinden door de extra opties goed te bekijken bij verschillende bedrijven. Soms worden gratis kilometers of het huren van een verhuislift bij de prijs aangeboden.

Een verhuiswagen huren

Geloof het of niet, ook een grote verhuiswagen is te huren. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het juiste rijbewijs hebt, anders kun je er ook een chauffeur bij nemen. Een verhuiswagen alleen huur je voor ongeveer €85 per uur plus benzinekosten. Heb je genoeg hulp en een grotere inboedel, dan is dit altijd nog goedkoper dan het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf.